Feng Shui is een levenswijze die ons helpt in harmonie te leven met onze omgeving. Het gaat erom dat u begrijpt hoe de omgeving u beïnvloedt, maar ook andersom hoe u uw omgeving beïnvloedt. De relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie gebracht worden. Feng Shui betekent wind en water
. De wind verspreidt de positieve energieën en het water houdt de energieën vast om voor ons te werken en ons leven aangenaam te maken. Feng Shui kan worden toegepast in huis, op het werk, in de winkel, in kantoren, in fabrieken en in de tuin. Een omgeving vormgegeven naar de regels van Feng Shui creëert innerlijke rust, geluk, gezondheid en het leven in harmonie met de natuur en het universum. 
Feng Shui is gebaseerd op een aantal concepten; Chi, Ying en Yang en de vijf elementen.

De geschiedenis van Feng Shui is terug te vinden in de oude beschavingen van diverse volkeren. Voorbeelden zijn de piramides in Egypte, de tempels van de Azteken in Midden Amerika en de steenkringen in delen van Europa. De oude Chinese filosofen zagen ongeveer 4000 jaar geleden de mensen als onderdeel van een natuurlijk geheel waarin alles wat leeft, wordt beïnvloed door de bewegingen van de zon en de planeten. De Chinese cultuur was gebaseerd op het idee dat mensen met hun omgeving in contact staan door middel van Chi. Chi is de levensenergie waarop Feng Shui is gebaseerd.