Chi is een zwakke stroom elektromagnetische energie die overal door heen loopt. De energie die door het heelal maar ook door alle levende en niet levende objecten stroomt. Chi beweegt zich van nature in een kronkelende beweging, nooit in rechte lijnen. Chi is onder te verdelen in kosmische, menselijke en aardse Chi. De manier waarop Chi energieën op elkaar inwerken verbeelden we met de vijf elementen. Deze elementen geven aan welk soort energie de ander beïnvloed. De energie kan tot rust worden gebracht, of juist worden aangewakkerd of vernietigt.

Kosmische Chi is de energie van de zon, maan en planeten. Ook vinden we Chi in het weer met zijn verschillende vormen, zoals regen, sneeuw, hagel, mist en nevel.

Menselijke Chi loopt met energie banen door ons lichaam. In ons lichaam bevinden zich zeven energiecentra. Deze centra worden chakra’s genoemd. Als de Chi niet goed stroomt kan zij stagneren en ziekten veroorzaken.

De zeven chakra’s zijn:

Kruin (spiritualiteit)

Voorhoofd (intelligentie)

Keel (communicatie)

Hart (emotie)

Middenrif (motivatie)

Buik (vitaliteit)

Geslachtsorganen (hartstocht)

De Chi in elk van de zeven chakra’s heeft betrekking op een ander aspect van uw lichaam.

Het Chi veld buiten uw lichaam noemen wij aura en hier vind de uitwisseling plaats met de energie in uw omgeving.

Aardse Chi stroomt door natuurlijke landvormen. Wanneer u veranderingen aanbrengt in de natuur, zoals het weghalen van bomen of het verleggen van waterstromen beïnvloed u hiermee de energie.